مقالات

فرق ترموود و چوب پلاست چیست؟

قبل از بررسی و مقایسه فرق ترموود و چوب پلاست بهتر است در ابتدا هر کدام را به صورت جداگانه تعریف کنیم. دو متریال جذاب که در چند سال گذشته محبوبیت زیادی پیدا کردند و در پروژه‌های مختلف و بخش‌های مختلف بنا (کف، دیوار، سقف و…) استفاده می‌شوند. هم چوب پلاست هم ترموود مزایا و معایب خودشان را دارند و نمی‌توان با قطعیت گفت کدام متریال بهتر است. بلکه باید موارد مختلفی مثل نوع پروژه، بودجه کارفرما، وضعیت آب و هوایی منطقه و… را قبل از انتخاب هر دو متریال در نظر گرفت.

چوب پلاست چیست؟

همانطور که از اسم چوب پلاست مشخص است، این متریال به زبان ساده ترکیبی از چوب و پلاستیک است. چوب پلاست از حدود ۴۵ درصد پودر چوب، ۴۵ درصد پلیمر، ۱۰ درصد افزودنی و پایدارکننده‌های مختلف تشکیل شده است. (میزان هریک از این مواد با توجه به کاربرد هر پروفیل متفاوت است)
درصد چوب به کار رفته در این متریال می‌تواند بر سختی ماده نهایی تاثیر زیادی بگذارد. در واقع هر چقدر درصد چوب بیشتری استفاده شود، سختی چوب پلاست بیشتر می‌شود. درصد چوب می‌تواند تا 70 درصد افزایش یابد؛ اما باید به این نکته توجه داشت که درصد چوب بیشتر سختی بیشتر و در نهایت احتمال شکنندگی کامپوزیت را به همراه خواهد داشت.

انتخاب درست و به جای نوع پودر چوب و پلیمر مصرفی در کیفیت، استقامت و طول عمر این متریال تاثیر به سزایی می گذارد و از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
به عنوان مثال برای تولید پروفیل هایی که به عنوان کفپوش چوب پلاست مورد استفاده قرار می گیرند و اصطلاحا به آنها دک سنگین یا فوق سنگین گفته می شود، بایستی از پودر درخت هایی متراکم تر و مقاوم تر نسبت به پروفیل های مورد استفاده به عنوان تایل یا دیوارپوش، استفاده شود.

با این حال برخی از تولیدکنندگان متفرقه به سبب ارزان تر شدن چوب پلاست از ضایعات پودر چوب یا ضایعات پلیمر استفاده می کنند.
متاسفانه برخی شرکت ها و کارگاه های متفرقه به صرف ارزان سازی چوب پلاست اقدام به استفاده از ضایعات پودر چوب و یا ضایعات پلیمر(و یا هردو) در تولید این متریال می نمایند.

شرکت دکینگ وود یکی از بزرگ ترین تولید کننده های ترمو وود و چوب پلاست، با بهره گیری از ماشین آلات و صنعت مدرن بر آن بوده این متریال را با بهترین کیفیت به شما عزیزان ارائه دهد.

ترمووود چیست؟

ترمو وود یا ترموود که به آن چوب ترمو نیز می گویند، نوع خاصی از چوب است که با استفاده از مکانیزم های پیشرفته حرارتی و عاری از هرگونه ماده شیمیایی تولید شده و به همین خاطر نسبت به سایر انواع چوب استحکام و ماندگاری بلاتری دارد.
نوع خاصی از چوب که بدلیل فراوری با مکانیزم پیشرفته حرارت، نسبت به چوبهای دیگر دارای استحکام و ماندگاری بیشتری است.
ترمووود در برابر کپک، حشرات موذی، مور و موریانه، ساس و قارچ بسیار مقاوم است.
علاوه براین از لحاظ رنگ و شکل ثبات بالایی دارد و سالیان سال می تواند زیبایی و جلوه خود را حفظ کند.
در تولید ترمو وود امکان استفاده از هر نوع چوبی وجود ندارد و باید از گونه خاصی از درختان استفاده کرد. چوب درخت زبان گنجشک (ash) و گونه ای کاج (pine) برای تولید ترمو وود کاملا مناسب است.

در گذشته استفاده از چوب در نمای بیرونی ساختمان به علت رطوبت و حشرات امکان پذیر نبود اما امروزه به دلیل مقاومت بالای ترمووود در برابر رطوبت، حشرات و مواردی از این قبیل، آن را به یکی از بهترین مصالح برای نمای بیرونی ساختمان تبدیل کرده است . این ویژگی که به کمک تکنولوژی در ساختمان ایجاد شده است شکل و نمای آن را دچار تحول کرده است. مثلا در سقف بالک، کفپوش کردن آلاچیق، نرده‌های بالکن و نما می توان از چوب استفاده کرد.

مزیت های مشابه ترمووود و چوب پلاست

هردو کم وزن تر و سبک تر از چوب هستند
هردو نسبت به رطوبت مقاوم می باشند
هر دو در مقابل تغییرات شرایط آب و هوایی (سرما و گرما) مقاوم هستند.
هر دو در برابر نفوذ حشرات، مور و موریانه می باشند.
هردو عایق صدا هستند
هر دو متریال ضد حریق هستند

حال به مقایسه این دو متریال می پردازیم:

مهم ترین و بارزترین ویژگی چوب پلاست اکوفرندلی یا دوستدار محیط زیست بودن آن است. زیرا پلاستیک های بازیافتی به جای رها شدن در طبیعت یا سوزانده شدن و آلوده کردن محیط زیست در تولید چوب پلاست استفاده می شوند.

اصلی ترین ویژگی ترمو وود زیبایی و طبیعی بودن آن است. هنوز هم افرادی هستند با وجود اینکه دوستدار محیط زیست هستند، اما ترجیح می دهند به جای مصنوعات چوبی از چوب استفاده کنند که در این صورت بهترین گزینه برای آنها استفاده از ترمو وود می باشد.

از لحاظ تغییرات ابعادی

هر دو متریال اگر نکات اجرایی شان به درستی انجام شود، از پایداری و ثبات ابعادی بالایی برخوردار هستند.

از لحاظ نگهداری و مراقبت

چوب پلاست نسبت به ترمو وود نگهداری آسان و بی دردسر تری دارد و نیازی به روغن های دوره ای، واکس یا پولیش ندارد و با مقداری شوینده ملایم و آب کاملا تمیز می شود.

از لحاظ مقاومت در برابر اشعه UV و تغییرات آب و هوایی

چوب پلاست در برابر اشعه UV و تغیرات دمایی و در کل آب و هوایی مقاومت بالا تری دارد.

از لحاظ لغزنده بودن

چوب پلاست و ترمو وود هردو نسبت به لغزندگی مقاوم هستند و از این نظر نگرانی ای نباید داشته باشین.

از لحاظ هزینه

چوب پلاست نسبت به ترمووود در درازمدت از لحاظ نگهداری و تعمیرات هزینه کمتری دارد.

برای مشاوره و خرید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

پروفیل ترموود

پروفیل ترموود

پروفیل چوب پلاست

پروفیل چوب پلاست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *